Skip to main content
Tulikivi kachels

Speksteen

Speksteen is een uniek en natuurlijk materiaal dat aan alle belangrijke eisen voor het bouwen van kachels voldoet. Het is uitstekend in staat warmte op te slaan en te geleiden. De combinatie met een hoog soortelijk gewicht maakt dat speksteen een uniek materiaal is om kachels van te vervaardigen.

Speksteen wordt gelijkmatig warm, en uw kamer daardoor ook. De warmte van een Tulikivi-kachel verbrandt de lucht niet en verdwijnt ook niet naar het plafond, zoals bij convectiewarmte het geval is. De warmte wordt door uw speksteenkachel gelijkmatig en rustig uitgestraald, en er is voldoende warmte, van vloer tot plafond, van muur tot muur, en voor lange tijd. De warmte is zo mild dat het oppervlak van het speksteen niet te heet wordt om aan te raken.

Speksteenkachels

De Tulikivi collectie biedt een grote verscheidenheid aan alternatieven, en toch kunt u in de overzichtelijke series moeiteloos uw favoriet vinden, of u nu op zoek bent naar een traditionele bakoven of naar een compacte warmtebron zonder poespas voor uw woning.

Tulikivi kachels zijn niet alleen mooi, maar ook efficiënt en veilig. Om te stoken heeft u maar weinig hout nodig, dat in een Tulikivi-kachel zuiver opbrandt en slechts weinig as overlaat, niet meer dan normale houtas. Hierdoor blijven de kachels dan ook onder de wereldwijd strengste uitstootnormen. De kachel houdt de warmte op efficiënte wijze vast en geeft die langzaam af aan de omringende ruimte, die daardoor aangenaam warm wordt. De temperatuur van het oppervlak van de kachel en het rookkanaal blijft laag, wat een veilig gebruik garandeert.

Alle kachels worden van eersteklas grondstoffen gemaakt, en zelfs aan de kleinste details wordt aandacht geschonken, zowel met het oog op het gebruik als op het uiterlijk. De deuren zijn goed afgedicht en functioneel en ook het onderhoud aan en reiniging van de kachels zijn eenvoudig.

Tulikivi logo
Tulikivi Kaira 6 lichtgewicht kachel
Tulikivi TLU2637/11 massieve speksteenkachel
Tulikivi TU1000/91 massieve speksteenkachel

Link naar website fabrikant: Tulikivi